מטופלים יקרים,
לפני שנקרא ונכין באהבה את המתכונים המתוקים שלנו, רצינו להביא למודעותנו את המשמעות של המתוק ואת השפעתו על גופינו.
מה זה אומר מתוק ? מתוק הוא טעם.
באיזו צורה בא המתוק ? בצורה טבעית ( כגון פרות, ירקות, דגנית, דבש, סילאן ) ובצורה תעשייתית ( כגון סוכר מזוקק, ממתיקים מלאכותיים ).
מה תפקידו של המתוק המתון ? תפקידו להזין את גופנו ולהרגיע את מערכת העצבים.
מה תפקידו של המתוק התעשייתי המוגזם ?
המתקה מוגזמת מעלה את רמת הסוכר בצורה משמעותית בדם, מה שגורם לירידה חדה תוך כ-20 דקות לאחר מכן. נראה סימנים של עייפות, עצבנות, מצבי רוח לא יציבים ורצון למתוק נוסף.
הסוכר המזוקק מכלה את הויטמינים B1, B2, B3.
הממתיקים המלאכותיים פוגעים במערכת העצבים.
העליות והירידות המרובות ברמת הסוכר בדם פוגעות בלבלב בצורה משמעותית.
עכשיו אנחנו מבינים שהמתוק התעשייתי והמוגזם פוגע בדם, במערכת העצבים ובתפקוד הגוף.
אנחנו מבינים שהמתוק הטבעי והמתון מחזק את הגוף ומרגיע את מערכת העצבים.
כדי לצרוך מתוק בצורה מאוזנת נצטרך לשמור על: – איכות טובה ונכונה של מתוק
– כמות טובה ונכונה של מתוק.
נבחר מתוק טבעי, איכותי ולא כל מתוק שמוכרים בחנויות ( גם בחנויות טבע ) הוא מתוק טבעי !
נזהר מהסוכר המזוקק והממתיקים המלאכותיים המוסיפים בחנויות במאכלים שונים כגון : פרות יבשים, עוגיות, עוגות, חטיפים למיניהם, סוכריות טבעיות למיניהם, יוגורטים אורגנים בטעם פירות, קטשופ ( גם אורגני ) וכו'…
נאכל כמות מתאימה לצרכים הגוף שלנו.
אנו מודדים את כמות המתוק שאנו צורכים על ידי המרתו לכפיות סוכר.
לדוגמה : תמר מג'הול שווה כפית סוכר אחת, תפוח שווה חצי כפית סוכר, 2 קוביות שוקולד שווה כפית סוכר אחת וכו'.
הכמות הנכונה היא בין 2-3 כפיות סוכר ביום. חשוב מאוד להקפיד על הכמות המתאימה על מנת להימנע מפגיעה באיברים הפנימיים ובאברי הגוף.
אנחנו מזמינים אתכם לאבחן ויעוץ תזונתי אישי אצלנו במרפאה על מנת להבין את צרכי הגוף שלכם, כמה מתוק אתם באמת צורכים, ואיך לשנות את הרגלי אכילת המתוק שלכם, כדי לכבד את הצורך במתוק יחד עם שמירה מנזקיו.