מרק סלק
לטגן בצל קצוץ, להוסיף 5 סלקים, 2 כפות סוכר , מלח, פלפל ומים.
להרתיח עד שהסלק רך.
להוסיף כוס וחצי אורז מלא בסמתי, צרור עלי סלק, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, נענע, סלרי.
להוסיף 3 כפות מיץ רימונים ( לפי הטעם), מיץ של 2 לימונים וכף תמר הינדי.
להרתיח ולערבב.
לבשל כ-20 דקות.
להגיש חם.
מרק גרגירי חומוס ודלעת
לשים בסיר גרגירי חומוס מבושלים, דלעת חתוכה לקוביות, בצל ופפריקה מתוקה ( או חריפה)
לכסות במים, להרתיח ולבשל על להבה נמוכה כ20 דקות.
בסוף הבישול להסיף כוסברה קצוצה ,מלח ופלפל שחור.
להגיש חם.
מרק עדשים
לבשל עדשים ( שחורות או צהובות ) בהרבה מים עם בצל טחון, עגבניות חתוכות לקוביות, כמון, כורכום, מלח ופלפל שחור.
לבשל על להבה נמוכה כשעה עד שעתיים.
מרק גרגירי חומוס וכוסברה
לבשל גרגירי חומוס חצי מבושלים ( 200 גרם) עם 3 קישואים , בצל , כוסברה קצוצה, כורכום, מלח ופלפל שחור.
לבשל על להבה נמוכה כשעתיים.
מרק קטניות ולימון
לבשל את גרגירי החומוס חצי מבושלים ( 100 גרם) עם עדשים צהובות, (100 גרם), 2 בצלים, גיבעול סלרי, כוסברה קצוצה, פטרוזיליה קצוץ, כורכום ומלח.
לבשל על להבה נמוכה כשעתיים.
להוסיף 100 גרם של אטריות וכף קמח.
לערבב ולהוסיף 5 עגבניות חתוכות לקוביות ומיץ מ2 לימונים.
לערבב כ5 דקות .
לכבות אחרי חצי שעה.
להגיש חם.
ניתן להכין את המרק הזה יום לפי ההגשה.
מרק אפונה
להשרות ללילה 500 גרם אפונה יבשה.
לבשל את האפונה היבשה כשעה עם 6 שיני שום.
להוסיף תפוח אדמה בסוף הבישול.
לטחון את המרק.
להוסיף 2 כפות שמן זית, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית מלח.
לערבב ולהמשיך לבשל כ10 דקות.
להגיש חם.
מרק אפונה ושמיר
להשרות קילו אפונה יבשה ללילה.
לטגן בצל קצוץ ו10 שיני שום פרוס. להוסיף 3 גבעולי סלרי קצוץ ולטגן מעט.
להוסיף קילו אפונה , מים רותחים, מלח גס, פלפל גרוס, צ'ילי יבש ( לא חובה).
לבשל כשעה וחצי עד שהאפונה מתרככת.
להוסיף רבע צרור שמיר קצוץ.
להרתיח פעם אחת ולכבות.
להגיש חם.
מרק דגים
לבשל 2 קילו של דגים לבנים (למשל סול) לבחירתכם עם 4 עגבניות חתוכות לקוביות, 6 שיני שום, בצל קצוץ, גבעול פטרוזיליה , גבעול סלרי, 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות ופפריקה מתוקה.
לכסות עם 2 ליטר מים ולבשל כ45 דקות.
להוציא את הדגים ( להוציא את העצמות ואת העור).
לטחון את המרק (לשמור על חתיכות גדולות של דג).
להוסיף שמן , גבעול כוסברה קצוצה ולבשל עוד כ10 דקות.
להוסיף מלח, פלפל שחור וחתיכות הדג ששמרנו.
להגיש עם קרוטונים ( לחם ישן בתנור עם שמן זית ושום).
מרק דלעת מוקרם בטופו
400 גר דלעת+ 3 גזרים פרוסים+1 בצל בינוני—לאדות בכף שמן זית כ- 5 דק'.
להוסיף בזמן האידוי תבלינים: כמון, מלח, פלפל, אגוז מוסקט
5 כוסות מים – לבשל עד שמתרכך.
למעוך ירקות בבלדר.
לעבד 200 גרם טופו אורגני וחצי כוס מים במערבל עד להיווצרות קרם חלק.
להוסיף הקרם טופו למרק ולבחוש.
לפזר שמיר- פטרוזיליה לפני הגשה.