סלט ירוק
עלים ירוקים , עלי בייבי , שקדים פרוסים בתנור, צימוקים ברוטב חרדל עם גרגירים ודבש.
סלט שומר וקולורבי
שומר וקולורבי חתוכים עם שמן זית , לימון ומלח.
סלט בורגול
לבשל בורגול
להוסיף עגבניות חתוכות, בצל קצוץ , פטרוזיליה ונענע
שמן זית ומיץ לימון ומלח.
סלט סלק
לבשל סלק.
לחתוך ולהוסיף שמן זית, כמון, פטרוזיליה ומלח.
סלט עדשים שחורות
לבשל עדשים שחורות.
להוסיף אחרי הבישול: בצל סגול קצוץ, פטרוזיליה , כוסברה ונענע ,מלח.
סלט שעועית שחורה
לבשל שעועית שחורה עד שהשעועית מתרככת(כדאי להשרות מספר שעות לפני)
לסנן ולהוסיף אבוקדו, עגבניות, תירס, בצל קצץ, פטרוזיליה, שמן זית ומיץ לימון.
סלט קינואה
2 כוסות קינואה שטופה.
לאדות את הקינואה בקצת שמן זית.
להוסיף 4 כוסות מים רותחים+ 1 כפית מלח.
לבשל על אש נמוכה- 10 דקות.
לכבות את האש ולהשאיר 10 דקות במכסה סגור .
כשמתקרר להוסיף:
כף מיץ לימון
2 כפות דבש
1-2 כפות רוטב צילי
גמבה
כוסברה
צימוקים
בצל ירוק\עירית
נענע
שמן זית
קלמנטינה
עוד סלט קינואה 🙂
חומרים:
1 כוס קינואה
2 כוסות מים
2 פלפלים- אחד אדום אחד צהוב
4 כפות זיתים שחורים
8 עגבניות מיובשות מושרות בשמן זית
2 כפות בזיליקום קצוץ
4 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1 כף חומץ בן יין
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. לשטוף היטב את הקינואה במים – אפשר להשרות אותה במים למספר דקות ולסנן.
2. לקלות את הקינואה המסוננת בסיר בכף שמן או להכניס למים רותחים
3. להוסיף מים ומלח- להביא לרתיחה, לכסות ולבשל על אש נמוכה כ-20 דקות. ב 5 דקות האחרונות שמים נייר מגבת בין הסיר למכסה.
לכבות את האש ולהשאיר מכוסה עוד 10 דקות.
ניתן לאכול את הקינואה כך.
אם רוצים לשדרג :
4. לקלות את הפלפלים בגריל מכל הכיוונים- להכניס לשקית נייילון כשזה עוד חם ואז לקלוף את הקליפה ולפרוס אותם לפרוסות דקות.
5. מגלענים את הזיתים וקוצצים גס
6. פורסים את העגבניות המיובשות לרצועות.
7. שמים את כל החומרים בקערה גדולה ומערבבים.
8. לקרר.