רפואה שלמה

רפואה סינית ומודעות

תבשילים

אורז, חיטה, כוסמין, שעורה, גריסי פנינה,  דוחן… : לכל דגן יש איכות משלו.

ניתן להתאים את הדגן למצב הבריאותי שבו המטפל נמצא.

תבשילי אורז  מכל הצבעים

001aa0c6c27e10e2476c0b[1]

אורז חום ואורז אדום – חום ואדום

לשים בסיר אורז ארוך מלא עם אורז אדום בכמויות שוות.

להוסיף מים ( 2 כוסות מים על כוס אורז)

להרתיח ולבשל על להבה נמוכה כ-45 דקות.

להגיש עם שמן זית, מלח ורוד הימלאיה ולימון.

להגיש עם תבשיל ירקות.

אורז ועדשים שחורות- חום שחור וירוק

לשים בסיר אורז עגול מלא ועדשים שחורות בכמויות שוות.

להוסיף מים ( 2 כוסות מים על כוס אורז ועדשים )

להרתיח ולבשל על להבה נמוכה כשעה.

להגיש עם שמן זית , כוסברה קצוצה, בצל סגול חתוך לחתיכות קטנות, שום טחון קלוי ומלח ורוד הימלאיה.

לילדים : להגיש רק עם שמן זית ומלח ורוד הימלאיה.

אורז ושעועית מש- חום וירוק

לבשל את האורז עגול מלא ואת המש לפי המתכון הקודם.

להגיש עם שמן זית, לימון ומלח ורוד הימלאיה.

אורז ועדשים כתומות- חום וכתום

לשים בסיר אורז עגול מלא עם עדשים כתומות. להוסיף שום.

להוסיף מים (2 כוסות מים על כוס אורז ועדשים)

להרתיח ולבשל על להבה נמוכה כ-45 דקות.

אורז ועשבי תיבול- חום וירוק -לבן וירוק

לבשל אורז ארוך מלא או אורז בסמתי.

להוסיף בצל ירוק, שמיר, פטרוזיליה וכוסברה קצוצים חמש דקות לפני סוף הבישול.

להגיש עם שמן זית ומלח הימלאיה.

תבשיל כוסמין

1208Mamanchef_Risotto-epeautre[1]

כדאי לדעת!

כמות המגנזיום והסידן שהכוסמין מכיל:

100 גרם של כוסמין מכילים את אותה כמות סידן כמו שתי כוסות חלב.

הכוסמין מכיל פי 5 כמות מגזיום מהאורז המלא .

הכוסמין עשיר בשומנים ובחלבונים איכותיים.

הכוסמין מכיל מעט מאוד גלוטן.

הכוסמין מחזק את הכוח הפנימי של הגוף.

מתכון :

להשרות את הכוסמין מספר שעות.

לשים את הכוסמין בסיר ולהוסיף מים ( 2 כוסות מים על כוס כוסמין ).

להרתיח ולבשל על להבה נמוכה כ45 דקות.

להוסיף בצל סגול, דלעת חתוכה לקוביות, חצי כפית כורכום ומלח הימלאיה ברבע שעה האחרונה של הבישול.

להוסיף גרגירי חומוס שבושלו בנפרד וכוסברה קצוצה 5 דקות לפני סוף הבישול.

תבשילי קינואה

quinoa-image[1]

קינואה וירקות

להשחים בצל בשתי כפות שמן זית
להוסיף שום כתוש, גזר וקישוא מגורד, פטרוזיליה קצוצה
להוסיף קינואה (שטופה היטב) ולאדות 2-3 דקות
לתבל במלח או רוטב סויה אפשר להוסיף פלפל\ כמון\ כורכום
להוסיף מים (2 כוסות מים לכוס קינואה)

קינואה , סלרי וחמוציות

לבשל קינואה ביחס של כוס קינואה על 1.5 כוס מים ומעט מלח.
לקרר.
בקערה נפרדת לערבב:
4 גבעולי סלרי קצוץ
1 בצל אדום קצוץ
חמוציות מיובשות
אגוזי מלך
פטרוזיליה / כוסברה / נענע –

להוסיף את הקינואה לתערובת

לסחוט לימון לתוך התערובת
להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית.

קינואה, טופו וג'ינג'ר

חומרים:
1.5 כוסות קינואה
1 חבילת טופו אורגני-חתוך לקוביות
שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ- 3 ס"מ
1 בצל גדול קצוץ
3 כפות שמן זית
2-2.5 כפיות קארי
חצי כוס חלב סויה אורגני
1 כפית רסק עגבניות אורגני
2 שיני שום קצוצות
2 גזרים ו2- קישואים חתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי קצוצים
1 פלפל חריף
חצי כוס גרגרי תירס
2 עגבניות קצוצות
מלח, פלפל
1.5 כוסות מים

אופן ההכנה:
1. להזהיב בסיר גדול את הבצל.
2. לערבב יחד ג'ינג'ר, שום ופלפל חריף
3. להוסיף לסיר את הקארי והשום ולטגן קצת.
4. להוסיף את החלב סויה ולערבב היטב
5. להוסיף רסק עגבניות והירקות ולבשל כ- 5 דקות.
6. לשטוף היטב את הקינואה ולהוסיף לסיר.
7. להוסיף מים, מלח ופלפל.
8. להוסיף את קוביות הטופו ולהביא לרתיחה.
9. לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה עוד כ-25 דקות.

קינואה-מתכון של אורנה ואלה (פורסם במדור של ליהיא לפיד)

1 כוס קינואה
2 כוסות מים רותחים
לבשל 10 דקות
לסנן
לשטוף
ליבש במסננת כ-10 דקות
להעביר לקערה
להוסיף:
3 כפות עלי נענע קצוצה
3\1 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 מלפפונים לא קלופים- לחצות לחצי, להוציא גרעינים ולחצות לחצאי עיגולים
1 סלק טרי מגורד דק (אפשר בלי)
רוטב:
3\1 כוס מיץ לימון
3\1 כוס שמן זית
מלח

תבשיל כוסמת

הכוסמת אינו דגן אלא צמח ממשפחת הארכוביתיים- polygonum.

Brandade-de-Cabillaud---la-Patate-Douce2[1]

לשים כוסמת בסיר. להוסיף מים (2 כוסות מים על כוס כוסמת)

להוסיף בצל סגול, דלעת חתוכה לקוביות, ברוקולי, כמון ומלח.

להרתיח ולבשל על להבה נמוכה כ-20 דקות.

להגיש עם שמן זית.

תבשיל עדשים שחורות

IMG_0748-188x188[1]

לבשל עדשים שחורות.

להוסיף אחרי הבישול: בצל סגול קצוץ, פטרוזיליה , כוסברה, נענע ומעט מלח.

תבשילי טופו

tumblr_m8rorazlOr1r7cki0o1_500[1]

טופו בתנור

לרוטב: 1 כף דבש
2-4 כפות שום כתוש
2 כפות תבלינים: זרעי כוסברה, הל, גרגרי שומר, ג'ינג'ר ( לא חובה את כולם)
אפשר להוסיף תבלינים טריים: שמיר, פטרוזיליה, אורגנו
4 כפות רוטב סויה איכותי
1 לימון סחוט
לערבב את כל חומרי הרוטב יחד
לחתוך טופו לפרוסות בעובי חצי ס"מ – ולהשרות ללילה ברוטב שהכנו
להכניס לתנור בחום בינוני לחצי שעה ומידי פעם להרטיב את הטופו ברוטב.

טופו מוקפץ

להשרות קוביות טופו בסויה לשעה לפחות
ב-1 כף שמן זית להקפיץ ג'ינג'ר מגורד ושום (לא חובה)
להוסיף את קוביות הטופו (ללא הסויה) עד צריבה

את הטופו ניתן להוסיף לסלט ירוק ועליו כף טחינה
או להוסיף את הטופו לאורז או ירק מבושל.

בכל המתכונים הקודמים נתן להוסיף טופו בתחילת הבישול וירקות  נבחרים בסוף בישול.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s