רפואה שלמה

רפואה סינית ומודעות

תבשילים

מתכונים עם עגל

tajine_agneau[1]

עגל עם קישואים

לחתוך את העגל לקוביות. לבשל אותו בסיר עם מעט שמן ובצלים חתוכים.

להוסיף פפריקה מתוקה, מלח, ופלפל שחור.

להוסיף כוס מים.

לבשל על להבה בינונית כשעה- שעה ורבע.

(להוסיף מים חמים בזמן הבישול אם יש צורך)

לבדוק שהבשר רך ולהוסיף את הקישואים חתוכים לעיגולים עבים.

לבשל עוד כ-15 דקות.

להגיש חם.

עגל עם סלרי

לחתוך את העגל לקוביות. לבשל אותו בסיר עם מעט שמן ובצלים חתוכים.

להוסיף פפריקה מתוקה ,מלח ופלפל שחור.

להוסיף  כוס מים.

לבשל על להבה בינונית כשעה- שעה ורבע.

(להוסיף מים חמים בזמן הבישול אם יש צורך)

לבדוק שהבשר רך.

באמצע הבישול להוסיף 2 קילו של סלרי חתוך למקלות ארוכות.

לבשל כ45 דקות על להבה בינונית.

עגל עם אפונה טריה

לחתוך את העגל לקוביות. לבשל אותו בסיר עם מעט שמן ובצלים חתוכים.

להוסיף פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור.

להוסיף כוס מים.

לבשל על להבה בינונית כשעה- שעה ורבע.

(להוסיף מים חמים בזמן הבישול אם יש צורך)

לבדוק שהבשר רך.

באמצע הבישול להוסיף קילו של אפונה טרייה מעל הבשר.

לבשל כחצי שעה על להבה בינונית.

(לבדוק את כמות המים).

כתף עגל  מאודה

להניח את הכתף עם העצם על מתקן אידוי.

לבשל כ45 דקות.

להגיש חם עם קערית של מלח גס וקערית של כמון.

עגל , תימין ולימון

לטחון 6 שיני שום. לקצוץ בצל, לחתוך לימון לעיגולים דקים.

לערבב.

להוסיף מלח, פפריקה מתוקה, 2 עלי דפנה ו2 כפות שמן זית.

להוסיף את העגל חתוך לקוביות. לערבב ולבשל על להבה בינונית כמה דקות (את כל הצדדים של העגל).

להוסיף חצי כוס מים ולבשל על להבה נמוכה כשעה ( סיר חצי מכוסה).

(להוסיף מים חמים אם יש צורך.)

לפתוח את המכסה ולהוסיף ענף תימין טרי על הבשר.

לכסות שוב ולבשל כ15 דקות.

באותו זמן, ניתן לבשל בסיר אחר ירק עם הרוטב של הבשר.

להגיש חם.

תבשילי עם עוף

tajine%20poulet.1[1]

עוף ופטרוזיליה

להניח בסיר עוף טרי וחתוך עם בצל קצוץ, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ו-2 כפות שמן.

לבשל ולערבב לאט עם כף עץ על להבה גבוהה מספר דקות.

להוסיף חצי כוס מים ולבשל כ-20 דקות על להבה נמוכה.

להוסיף גבעול פטרוזיליה קצוצה ומיץ לימון.

להמשיך לבשל כ-15 דקות על להבה נמוכה.

להגיש חם עם תוספת לבחירתכם ( סלט ירוק, אורז ..).

עוף עם שום וקישואים (או גזרים)

להניח בסיר עוף טרי חתוך עם 8 שיני שום קצוץ, מלח, פלפל שחור, כורכום ו-2 כפות שמן.

לבשל ולערבב לאט עם כף עץ על להבה גבוהה לכמה דקות.

להוסיף חצי כוס מים ולבשל -כ20 דקות על להבה נמוכה.

להוציא את העוף. להניח ברוטב את הקישואים (עדיף קישואים בצבע ירוק כהה (או את הגזרים)) חתוכים לעיגולים עבים וכף כוסברה טחונה עם מעט מלח.

לבשל כ-20 דקות.

להחזיר את העוף לסיר.

להגיש חם.

עוף עם בצלים וגינגר

בסיר: 2 כפות שמן, 4 בצלים קצוצים, חצי כפית ג'ינג'ר טחון, חצי כפית פפריקה מתוקה, כף סוכר ו3 כפות מים.

להרתיח ולבשל על להבה נמוכה כ-10 דקות.

להוסיף גבעול כוסברה קצוצה .

להניח מעל הכל את העוף.

להוסיף חצי כוס מים.

להרתיח ולבשל כ-30 דקות על להבה בינונית.

להפוך את העוף ולהמשיך את הבישול לעוד 30 דקות.

להגיש חם.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s