מרק סלק עם כדורי בשר
מכניסים לסיר : 500 גרם סלק מקולף פרוס, 3.5 כוסות מים , 2 כפות שמן, 2 כפות מיץ רימונים, חצי כוס מיץ לימון טרי, 2 כפות סוכר, 2 כפיות מלח, פלפל.
לבשל כרבע שעה.
כדורי בשר:500 גרם בשר, בצל קצוץ, 2 כפיות פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל, מעט סודה לשתיה
לערבב, ליצור כדורים ולהכניס למרק.
לבשל כחצי שעה נוספת.
להגיש חם
מרק גרגירי חומוס ובשר
לשים בסיר 500 גרם צוואר עגל, 500 גרם גרגירי חומוס (שעבר חצי בישול לפני כן), 8 שיני שום, כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור.
להוסיף 2 ליטר מים.
לכסות ולבשל כשעתיים על להבה בינונית.
לפתוח את הסיר, להוציא את הבשר ולטחון את גרגירי החומוס ( גס).
להוסיף גבעול כוסברה קצוצה ולבשל על להבה נמוכה חמש דקות.
להגיש חם.
מרק גרגירי חומוס ודלעת
לשים בסיר 500 גרם גרגירי חומוס (שעברו חצי בישול קודם), 500 גרם דלעת חתוכה לקוביות, 500 גרם צוואר עגל, בצל ופפריקה מתוקה (או חריפה)
לכסות עם מים, להרתיח ולבשל על להבה נמוכה כשעתיים.
בסוף הבישול להוסיף כוסברה קצוצה מלח ופלפל שחור.
להגיש חם.
מרק אפונה ובשר
לחתוך 2 כרישות, 500 גרם לפת, גבעול סלרי.
להניח את הירקות בסיר עם קילו צוואר עגל ומח עצם עם מלח, פלפל שחור וכמון.
להרתיח כ30 דקות ולהוסיף 300 גרם של אפונה יבשה.
לבשל כ45 דקות על להבה נמוכה.
להוציא את הבשר ולטחון את המרק.
להחזיר את הבשר ולהגיש חם עם קרוטונים (לחם ישן בתנור עם שום שמן זית ומלח).
מרק ירקות עם בשר
לחתוך ירקות נבחרים ( כרישה, גזר, בטטה, לפת, קולורבי, סלרי, תפוח אדמה).
להניח בסיר את הירקות ואת הבשר ( 500 גרם ).
להוסיף 2 ליטר מים וכפית פפריקה ומלח.
להרתיח ולבשל כשעתיים על להבה נמוכה.
להוסיף כוסברה קצוצה ולהמשיך את הבישול עוד כ-15 דקות.
להגיש חם.