רפואה שלמה

רפואה סינית ומודעות

ממרחים

עכשיו לבשלנים…

ממרחים מתוקים ומלוחים למריחה על פריכית או על לחם :

פריכיות : מאורז מלא, מאורז מלא וקינואה, מכוסמין.

לחם: כוסמין, שיפון.

ממרחים מתוקים

חלבה ביתית: טחינה אתיופית עם דבש.

ממרח שקדיה עם דבש.

ממרח תמרים
להשרות 8 תמרים במים חמים
לבשל 1 גזר
לטחון בבלנדר תמרים (ללא החרצן) +גזר+ 1 כפית שקדיה

Date_palm

 

ממרח אזוקי מתוקה: השוקולד האדום הסיני

להשרות חצי כוס שעועית למשך יממה לבשל כ1.5-1 שעות ולהשאיר את השעועית במים החמים ואח"כ שוב לבשל חצי שעה.

-לטחון

-להחזיר לסיר על אש נמוכה עם סוכר קנים ולערבב מדי פעם.

-לשים בצנצנת במקרר.

(הטעם מזכיר את הטעם של ממרח ערמונים… 🙂

ניתן לאכול במקום יוגורט  או כממרח.

1997164983_1

– ממרח גזר ומיסו
לבשל 3 גזרים
1 כפית טחינה גולמית מלאה
1 כפית מיסו
לטחון בבלנדר

looney_048

ולאוהבי מלח:

ממרח זיתים שחורים

200 גרם זיתים שחורים איכותיים מגולענים

2 שיני שום קלופות

צרור קטן של עלי בזיליקום ופטרוזיליה

¼ כפית פלפל שאטה יבש

125 מ"ל שמן זית משובח

מערבבים במיכל מעבד המזון את הזיתים, שום, פלפל, פטרוזיליה ובזיליקום וטוחנים למחית חלקה. מוסיפים בהדרגה שמן זית, תוך כדי ערבוב.

tapenade_aux_olive

ממרח זיתים ירוקים

1 כוס זיתים ירוקים 2 שיני שום 2 כפות עלי תימין טריים 1 כוס שמן זית
מערבבים במיכל מעבד המזון את הזיתים, שום וטימין וטוחנים למחית חלקה. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית, תוך כדי ערבוב.

P1020863

  ממרח אגוזים 
להשרות כוס אגוזי מלך במים  (לשעתיים )
לסנן
להכניס למעבד מזון או בלנדר.
להוסיף:
1 כף טחינה גולמית
חצי לימון סחוט
1 כף קמח סויה
לעבד עד שמתקבלת תערובת חלקה- אל יאוש זה לוקח כמעט 10 דקות. אם צריך להוסיף קצת מים.
לאחר שהעיסה חלקה להוסיף:
רבע חבילת פטרוזיליה
חצי גמבה
חצי בצל או עירית או בצל ירוק
לערבל עד שהממרח חלק
אם צריך אפשר להוסיף קצת מלח.

5139c0a38b9fdd6571b8318164331380

 ממרח אזוקי
להשרות חצי כוס אזוקי ל3-4 שעות
לבשל עד שמתרכך
לשים בבלנדר עם:
1 כף טחינה גולמית מלאה+לימון
פטרוזליה+בצל ושום מאודה
מלח+כמון
אפשר להוסיף עגבניות מיובשות בשמן זית כתית, ורבע עגבניה טריה

img756

  ממרח שעועית שחורה
להשרות חצי כוס שעועית למשך יממה
לבשל כ1.5-1 שעות ולהשאיר את השעועית במים החמים ואח"כ שוב לבשל חצי שעה.
לטחון בבלנדר את השעועית עם:
בצל ושום מאודה
6-8 עגבניות מיובשות בשמן זית כתית+ רבע עגבניה טריה
כפית שמן זית
פטרוזליה
מלח +פלפל
אפשר להוסיף כמון\ חווי'ג למרק.imgres
 

ממרח שעועית לבנה
להשרות לסנן ולבשל חצי כוס שעועית לבנה במים. (כמו השעועית השחורה)
לטחון בבלנדר עם: חצי עגבניה טריה ועגבניות שרי מיובשות בשמן זית כתית+ בצל+שום
מלח, פלפל, בזיליקום טרי

88dd7c0a8fef6214fae52a3c2fd4d845_w693_h328

ממרח פסטו

צרור גדול של פטרוזיליה

בזיליקום- 5-6 גבעולים
מעט נענע
מעט  טימין
אפשר להוסיף לימונית
100 גר' אגוזי מלך
שום כתוש
מלח
פלפל
שמן זית- חצי כוס
לטחון במג'ימיקס או בבלנדר
נשמר במקרר הרבה זמן

ממרח פסטו

ממרח חציל בטחינה

1 חציל
1 כפית שמן זית
1 כפית רוטב סויה
1 כף חומץ בלסמי
½ כפית חרדל גרגירים
1 כף סילאן (או דבש)
מלח פלפל כפית
טחינה גולמית משומשום מלא
מחוררים מעט את החציל ושמים בתנור עד שהוא רך, חשוב להפוך אותו מידי פעם..
מערבבים  את שאר החומרים מלבד הטחינה.
פותחים את החציל שהתרכך ושופכים את הרוטב המוכן עליו.
מחזירים לתנור לעוד כ 5 דקות.
מוציאים ושופכים מעל את הטחינה ומחזירים לתנור לעוד כ 5 דקות.

6146001_image_250

ממרח טופו ודג
200 גר טופו אורגני
1 חב' סרדינים\טונה במים או שמן זית
1 כף לימון
חצי כפית שום כתוש (אפשר בלי)
1 עגבנייה קטנה או 4-5 עגבניות מיובשות שהושרו בשמן זית (אפשר גם בלי)
לערבב הכל יחד במעבד מזון עד קבלת מרקם קרמי.

poisson-cuisson-cuisine[1]

ממרח אבוקדו
200 גר' טופו אורגני
1 אבוקדו
1-2 כפות לימון
מלח, פלפל, שום כתוש
לטחון בבלנדר

250x175pate-avocat[1]
ממרח עגבניות וטופו

200 גר' טופו אורגני
חצי עגבנייה טרייה
8-9 עגבניות מיובשות בשמן זית- לחתוך לרצועות
בזיליקום, שום, פטרוזיליה מלח, פלפל
לטחון במערבל

TOFU[1]

 

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s