עכשיו לבשלנים…
ממרחים מתוקים ומלוחים למריחה על פריכית או על לחם :
פריכיות : מאורז מלא, מאורז מלא וקינואה, מכוסמין.
לחם: כוסמין, שיפון.
ממרחים מתוקים
חלבה ביתית: טחינה אתיופית עם דבש.
ממרח שקדיה עם דבש.
ממרח תמרים
להשרות 8 תמרים במים חמים
לבשל 1 גזר
לטחון בבלנדר תמרים (ללא החרצן) +גזר+ 1 כפית שקדיה
ממרח אזוקי מתוקה: השוקולד האדום הסיני
להשרות חצי כוס שעועית למשך יממה לבשל כ1.5-1 שעות ולהשאיר את השעועית במים החמים ואח"כ שוב לבשל חצי שעה.
-לטחון
-להחזיר לסיר על אש נמוכה עם סוכר קנים ולערבב מדי פעם.
-לשים בצנצנת במקרר.
(הטעם מזכיר את הטעם של ממרח ערמונים… 🙂
ניתן לאכול במקום יוגורט או כממרח.
– ממרח גזר ומיסו
לבשל 3 גזרים
1 כפית טחינה גולמית מלאה
1 כפית מיסו
לטחון בבלנדר
ולאוהבי מלח:
ממרח זיתים שחורים
200 גרם זיתים שחורים איכותיים מגולענים
2 שיני שום קלופות
צרור קטן של עלי בזיליקום ופטרוזיליה
¼ כפית פלפל שאטה יבש
125 מ"ל שמן זית משובח
מערבבים במיכל מעבד המזון את הזיתים, שום, פלפל, פטרוזיליה ובזיליקום וטוחנים למחית חלקה. מוסיפים בהדרגה שמן זית, תוך כדי ערבוב.
ממרח זיתים ירוקים
ממרח אגוזים
להשרות כוס אגוזי מלך במים (לשעתיים )
לסנן
להכניס למעבד מזון או בלנדר.
להוסיף:
1 כף טחינה גולמית
חצי לימון סחוט
1 כף קמח סויה
לעבד עד שמתקבלת תערובת חלקה- אל יאוש זה לוקח כמעט 10 דקות. אם צריך להוסיף קצת מים.
לאחר שהעיסה חלקה להוסיף:
רבע חבילת פטרוזיליה
חצי גמבה
חצי בצל או עירית או בצל ירוק
לערבל עד שהממרח חלק
אם צריך אפשר להוסיף קצת מלח.
ממרח אזוקי
להשרות חצי כוס אזוקי ל3-4 שעות
לבשל עד שמתרכך
לשים בבלנדר עם:
1 כף טחינה גולמית מלאה+לימון
פטרוזליה+בצל ושום מאודה
מלח+כמון
אפשר להוסיף עגבניות מיובשות בשמן זית כתית, ורבע עגבניה טריה
ממרח שעועית שחורה
להשרות חצי כוס שעועית למשך יממה
לבשל כ1.5-1 שעות ולהשאיר את השעועית במים החמים ואח"כ שוב לבשל חצי שעה.
לטחון בבלנדר את השעועית עם:
בצל ושום מאודה
6-8 עגבניות מיובשות בשמן זית כתית+ רבע עגבניה טריה
כפית שמן זית
פטרוזליה
מלח +פלפל
אפשר להוסיף כמון\ חווי'ג למרק.
ממרח שעועית לבנה
להשרות לסנן ולבשל חצי כוס שעועית לבנה במים. (כמו השעועית השחורה)
לטחון בבלנדר עם: חצי עגבניה טריה ועגבניות שרי מיובשות בשמן זית כתית+ בצל+שום
מלח, פלפל, בזיליקום טרי
ממרח פסטו
צרור גדול של פטרוזיליה
בזיליקום- 5-6 גבעולים
מעט נענע
מעט טימין
אפשר להוסיף לימונית
100 גר' אגוזי מלך
שום כתוש
מלח
פלפל
שמן זית- חצי כוס
לטחון במג'ימיקס או בבלנדר
נשמר במקרר הרבה זמן
ממרח חציל בטחינה
1 חציל
1 כפית שמן זית
1 כפית רוטב סויה
1 כף חומץ בלסמי
½ כפית חרדל גרגירים
1 כף סילאן (או דבש)
מלח פלפל כפית
טחינה גולמית משומשום מלא
מחוררים מעט את החציל ושמים בתנור עד שהוא רך, חשוב להפוך אותו מידי פעם..
מערבבים את שאר החומרים מלבד הטחינה.
פותחים את החציל שהתרכך ושופכים את הרוטב המוכן עליו.
מחזירים לתנור לעוד כ 5 דקות.
מוציאים ושופכים מעל את הטחינה ומחזירים לתנור לעוד כ 5 דקות.
ממרח טופו ודג
200 גר טופו אורגני
1 חב' סרדינים\טונה במים או שמן זית
1 כף לימון
חצי כפית שום כתוש (אפשר בלי)
1 עגבנייה קטנה או 4-5 עגבניות מיובשות שהושרו בשמן זית (אפשר גם בלי)
לערבב הכל יחד במעבד מזון עד קבלת מרקם קרמי.
ממרח אבוקדו
200 גר' טופו אורגני
1 אבוקדו
1-2 כפות לימון
מלח, פלפל, שום כתוש
לטחון בבלנדר
200 גר' טופו אורגני
חצי עגבנייה טרייה
8-9 עגבניות מיובשות בשמן זית- לחתוך לרצועות
בזיליקום, שום, פטרוזיליה מלח, פלפל
לטחון במערבל