דייסת פתיתי שיבולת שועל או פתיתי כוסמין-דייסות קלות ומהירות הכנה
דייסה מתוקה
– לבשל פתיתי שיבולת שועל גס או פתיתי כוסמין במים על אש נמוכה למספר דקות.
-ניתן להוסיף גרנולה ביתית (מתכון בהמשך) .
-להוסיף אגס ותפוח חתוכים
ולערבב
גרנולה ביתית
– להכניס לתנור פתיתי שיבולת שועל גס או פתיתי כוסמין עם שקדים או אגוזים למספר דקות על חום בינוני.
– להוציא כאשר השיבולת שועל מתחילה להזהיב.
– להוסיף מיד סילן או דבש , אוכמניות או חמוציות מיובשות.
-לערבב ולשמור בצנצנת .
דייסה מלוחה
-לבשל פתיתי שיבולת שועל גס או פתיתי כוסמין על אש נמוכה למספר דקות.
-להוסיף שמן זית וזעתר לפי הטעם.
-לערבב
דייסת אורז מלא עגול
– לבשל אורז מלא עגול עם 3 כוסות מים על אש נמוכה כשעה.
ניתן להוסיף שמן זית וזעתר לפי הטעם.
דייסת שעורה
אחד מדגני הארץ שאמורה להגיר חלב ודבש הוא השעורה. מכיוון שמשום מה מכנים אותה "גריסים", רבים כלל לא יודעים שמדובר בשעורה.
השעורה, לעומת האורז, עולה על שולחנותיהם של בני אברהם כבר אלפי שנים. פעם, כשללחם היה מעמד קצת יותר מכובד מזה שיש לו היום, הדגנים שמהם נאפה היו סמל לשפע, הצלחה, שובע וברכת שמיים. בשל כך השעורה זכתה למקום של כבוד בין שבעת המינים והיא נזכרה במקרא. אחד מסיפורי התנ"ך המפורסמים ביותר שבהם מופיעה השעורה הוא זה של יוסף בעל החלומות.
– להרתיח 6 שיני שום קצוץ וכוסברה קצוצה למספר דקות.
– להוסיף 300 גרם שעורה מלאה או טחונה.
– לבשל 25 דקות על אש נמוכה.
להגיש חם.
ניתן להכין דייסת סולת לפי מתכון זה.